Een algemene periodieke keuring?

APK


Een goede werkgever weet, ook tijdens Corona, wat er speelt bij zijn medewerkers. Vertrouwt zijn medewerkers, geeft ze eigen verantwoordelijkheid en toont waardering waar mogelijk. Maar is het niet fijn om regelmatig eens een keer onder die motorkap te laten kijken door een expert. Een soort Algemeen Periodieke Keuring (APK) voor je belangrijkste asset, de medewerkers.

Een soort APK? Vergelijk het met het beheren van een wagenpark. De auto’s worden onderhouden om te voorkomen dat ze uitvallen. Onderdelen worden preventief vervangen en wanneer er dan toch een lampje begint te branden, laat  je er de specialist naar kijken.  

Een medewerker kun je natuurlijk niet vergelijken met een leaseauto maar het is wel vreemd waarom we ons voertuig (het lichaam) niet vaker checken. Een auto kun je inruilen maar je hebt uiteindelijk maar één lichaam.

Gun je team en jezelf die jaarlijkse onderhoudsbeurt door bijvoorbeeld een coachgesprek aan te gaan. Of biedt ze een leuke en ludieke Wash and Shine aan van Vitalogisch (ons samenwerkingsplatform van Vitalogen). Een innerlijke wasstraat voor meer bewustwording.

Luister naar de signalen (het rode lampje) van je lichaam en doe er iets mee. Ook de signalen die niet zichtbaar zijn voor jezelf. We zijn allemaal druk en gunnen onszelf weinig tijd. Zorg na een inspanning (gasgeven) voor voldoende ontspanning, laat de motor ook eens afkoelen. Stop even bij het tankstation en strek je benen. Om de zoveel tijd moet je even (bij)tanken, bij jouw auto is dat vanzelfsprekend maar is dit ook voor jou? Gun jezelf ook de rust om wat te drinken en te eten. Zorg dan wel dat je de juiste voeding eet voor jouw lichaam (je benzine of diesel) en je kunt weer snel op volle kracht vooruit!

Voor de werkgever is zijn medewerker de belangrijkste asset maar voor jou is dat jouw eigen lichaam!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met me op om te kijken wat JIJ kan doen aan de vitaliteit van je medewerkers of jezelf.

Take care of yourself!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *