Tomaten notentaart

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gr cherrytomaatjes
100 gr gemalen (ongebrande en ongezouten) gemengde noten
100 gr boekweitmeel
1⁄2 ui
2 losgeklopte eieren
2 el fijngesneden peterselie
paar draaien zwarte peper
snufje nootmuskaat
paar klontjes roomboter


Bereiding:
Snij de tomaten en ui in kleine stukjes. Klop de eiren los en en voeg de gemalen noten, het boekweitmeel, de gesneden peterselie en de kruiden toe. Bekleed een kleine, lage en ronde ovenschaal/taartvorm (doorsnede 20 centimeter) met bakpapier en vul de vorm met het mengsel. Leg als laatste hier en daar een klontje roomboter erop en bak de taart 30 minuten in de oven op 180 graden. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.

Recept is geïnspireerd op een recept van Ralph Moorman

Voor meer recepten klik hier.