Havermout reep

Ingrediënten
75 g havermout
1 grote rijpe banaan
1 el agavesiroop
0,5 tl gemalen kaneel
50 g hazelnoten
50 g pittenmix (bijv. pompoen- en zonnebloempitten)
1 staafmixer met hakmolen of keukenmachine
1 cakevorm
1 bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maal in de hakmolen of keukenmachine de havermout fijn. Prak de banaan met een vork fijn. Meng de banaan met de havermout, agavesiroop en kaneel. Hak de hazelnoten fijn; hak ook een paar hazelnoten iets grover. Schep de hazelnoten en de pitten door het ‘beslag’.
Bekleed de bodem en een rand van 3 cm van de cakevorm met bakpapier. Schep er het beslag in en strijk glad.
Bak de koek in de voorverwarmde oven in 25 min. gaar. Neem de koek uit de vorm en bak op de bakplaat met bakpapier in nog 5 min. goudbruin. Laat de koek op het rooster afkoelen en snijd met een scherp mes in 8 repen.

Voor meer recepten klik hier.