Bloemkool/courgette soep

Ingrediƫnten:

Voor 4 personen
Scheut olijfolie of kokosolie
Een grote ui
2 tenen knoflook
1 bloemkool
1 courgette
1 liter (groente, vlees, of kip)bouillon
4 theelepels Pesto
2 eetlepels geraspte parmezaansekaas
Handje geroosterde pijnboompitten

Bereiding:

Snipper de ui en snij de knoflook klein. Verwarm een grote pan op het vuur, en schenk een flinke scheut olie in de pan. Fruit hierin de knoflook en ui. Snij de bloemkool in roosjes en de courgette in blokjes. Schep na enkele minuten de bloemkool en courgette erdoor. Roerbak en schep zo nu en dan alles even om totdat alles een mooi goudbruine kleur begint te krijgen.

Schenk de bouillon erbij en laat voor ongeveer 15 minuten pruttelen totdat de groenten zacht en gaar zijn.

Pureer de bloemkool/courgette soep nu met een staafmixer of in een keukenmachine. Mocht je de soep iets te dik vinden dan voeg je er nog wat bouillon of water er aan toe.

Schenk de soep in kommen of diepe borden en maak af met een theelepel pesto, de geraspte kaas en de pijnboompitten. Smakelijke eten!

Voor meer recepten klik hier.