Bananenbrood

Basis ingrediënten :
3 (rijpe) bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel of ander soort meel (geen bloem)
60 gr dadels
2 tl (wijnsteen)bakpoeder

En een extra vulling zoals:
50 gr (pure) chocola
75 gr gemengde en ongebrande noten
30 gr kokosrasp
Of:
1 tl kaneel
50 gram blauwe bessen
Eetlepel amandelschaafsel (topping)

Met de extra vulling kun je eindeloos variëren.

Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden
Prak de bananen en voeg samen met de gepureerde dadels
Voeg daarna de eieren toe door het beslag.
Spatel het meel met het bakpoeder vervolgens door het beslag.
Hak eventueel de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte overige ingrediënten die je wil toevoegen door het bananen beslag
en giet het mengsel in de vorm bekleed met bakpapier of ingevet met bakspray.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven.  

Voor meer recepten klik hier.