Over mijzelf

Ik ben Hanneke van Engelen, gelukkig getrouwd en moeder van twee fantastische kinderen en woonachting in Vlijmen (dorpje tegen ‘s-Hertogenbosch aan). De afgelopen 24 jaar heb ik met plezier gewerkt in het bedrijfsleven (bankwezen). Omdat het me steeds duidelijk werd dat ik mij verder wilde ontwikkelen, heb ik in 2016 de hbo bacheloropleiding Financial Services Management afgerond. Helaas liep ik in daarna begin 2017 toch tegen een burn-out aan. Dit was het moment waar ik inzag dat ik alles behalve vitaal bezig was. Als je meer hierover wil lezen zie dan mijn blog “Mijn eigen pad“.

Mijn achtergrond:

Door mijn ervaringen in het bedrijfsleven en mijn eigen burn-out ben ik me de afgelopen jaren nog meer gaan verdiepen in de integrale aanpak van vitaliteit door een opleiding te volgen aan de Vitacademie. De kennis en belangstelling die ik altijd al had voor gezondheidsvraagstukken en sportief bezig zijn, was daarbij al een mooi startpunt.

In mijn omgeving zie ik veel mensen zowel op privé- als op zakelijk niveau worstelen met hun vitaliteit. Meestal is er sprake van een combinatie op beide niveaus. Daarom zie ik daarin een toegevoegde waarde voor een gezamenlijke aanpak van werkgever met werknemer. Immers, zo kunnen alle partijen profiteren: wanneer werkgever en werknemers samenwerken, zal dat behalve vitaliteit ook collegialiteit, betrokkenheid en plezier opleveren.

Ik geloof namelijk dat medewerkers het belangrijkste kapitaal vormen in een organisatie. Daarom ben ik ervan overtuigd dat investeren in vitaliteit zal leiden tot gelukkigere en vitalere medewerkers en dus ook tot een betere productiviteit en een hoger rendement. Het is mijn passie om mijn kennis te delen en eraan bij te dragen dat meer mensen zich weer vitaal en blij gaan voelen, net als ik na mijn burn-outervaring.

Ik ben gecertificeerd voor het afnemen van DISC en Drijfveren analyse voor individuen en teams en ik ben in het bezit van een licentie van NPDI (Nationaal Platvorm voor Duurzame Inzetbaarheid)/TNO voor o.a. het afnemen van scans. Meer daarover onder de tab Voor organisaties: Meting & Advies.

Op wie richt ik mij?

Als Vitaloog® richt ik mij zowel op organisaties, teams als ook medewerkersniveau. Graag wil ik ze begeleiden naar een vitaler en plezieriger werkzaam leven. Ik ondersteun werkgevers bij het bepalen van een vitaal beleid en het fit houden van hun medewerkers. Door een integrale aanpak en de uitvoering en borging ervan ben ik ervan overtuigd dat ik een meerwaarde kan leveren aan organisaties. Ook particulieren begeleid ik op een integrale manier, door samen naar de leefstijl te kijken en naar de mogelijkheden om die naar een gewenst niveau te brengen. Ik werk daarbij vanuit een pure, enthousiaste, deskundige en gedreven benadering, zowel op organisatie- als op medewerkersniveau.